Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Het Rubenshuis

Het Rubenshuis is het voormalige huis van de Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens. De kunstenaarswoning, die nu ingericht is als museum ligt aan de Wapper te Antwerpen. Rubens is waarschijnlijk de belangrijkste vertegenwoordiger van de Vlaamse barok, alhoewel hij duidelijk een Italiaanse invloed onderging. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door de triomfalistische contrareformatorische barok uit de vroege 17e eeuw.

Geïnspireerd door de Italiaanse renaissancepaleizen, liet Peter Paul Rubens (1577-1640) het Rubenshuis bouwen na zijn huwelijk met Isabella Brant. Het werd een woning en atelier met een monumentaal portiek op de binnenplaats. In dit atelier beschilderden zijn leerlingen ruim 25.000 grote panelen en doeken. Omdat de meester zelf garant stond voor de kwaliteit, kon hij hoge prijzen vragen aan zijn clientèle, waaronder een groot aantal buitenlandse vorsten.

Het Rubenshuis ligt op een comfortabele wandelafstand van het Park Inn Antwerpen. Dit maakt het nieuwe Antwerpse Radisson hotel een ideale thuisbasis voor kunstliefhebbers en toeristen die het Rubenshuis en andere hoogtepunten van Antwerpen willen bezoeken.

Het huis en zijn hoogtepunten
Rubens bracht het grootste deel van zijn leven door in zijn paleis. Na zijn dood werd de woning door zijn erfgenamen verkocht en opgedeeld. Toen de stad Antwerpen het huis in 1937 verwierf, was een grondige restauratie nodig. In 1946 werd de voormalige woning van Rubens geopend als museum. Het portiek en het tuinpaviljoen zijn tegenwoordig nog de enige authentieke restanten van het zeventiende-eeuwse complex. In de zalen en vertrekken hangen een tiental werken van de barokschilder en zijn leerlingen. In het grootatelier kunt u een van zijn vroegste werken: Adam en Eva in het Paradijs uit 1600 bewonderen. Maar ook de Annunciatie uit 1628.

In de eetkamer hangt zijn wereldberoemde zelfportret, geschilderd toen hij ongeveer vijftig was. Het Rubenianum, een documentatiecentrum voor de studie van Rubens en de Vlaamse kunst, vindt u in het Kolveniershof in de achtertuin van het Rubenshuis. Boek een kamer of suite in het Park Inn Antwerpen. En bezoek het Rubenshuis, de tuinen in barokstijl en het atelier van een van de meest belangrijke Vlaamse barokschilders. Ook bij andere populaire bezienswaardigheden, zoals het Plantin-Moretus Museum en de Sint-Carolus Borromeuskerk, valt de unieke stijl van Rubens te bewonderen.

Geniet van de barokke rijkdom van het Rubenshuis nabij het Park Inn Hotel
Het Park Inn telt 59 stijlvolle suites en kamers in Antwerpen Centrum, die uitgerust zijn met gratis, ultra snelle internetverbinding en met tal van trendy voorzieningen. Het hotel is dan ook voor menig kunstliefhebber en citytripper een ideaal vertrekpunt in de bakermat van cultuur, mode en kunst.