Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Red Star Line Museum

Dit museum is toegewijd aan de verhalen van de landverhuizers die via Antwerpen op op zoek zijn gegaan naar het nieuwe land. The Red Star Line was de rederij die van 1873 tot 1937 meer dan twee millioen mensen heeft geholpen om te emigreren van hun geboorteland naar het beloofde land, Amerika. Het museum vertelt verhalden over de strijd, teleurstelling en het succes van hen die het risico namen om naar een onbekend land te varen.

Een beschermd monument
De Red Star Line gebouwen zijn beschermde monumenten. Dit De muren en het plafond zijn een krachtige getuige van het verleden. Deze muren zorgden ooit voor beschutting voor milioenen mensen die hoopvol wachtend te horen kregen of ze naar het nieuwe land konden reizen. Om aanvaard te worden om te reizen moesten ze medische onderzoeken ondergaan. Deze werden in het begin buiten uigevoerd. De goedgekeurde passagiers moesten buiten wachten om aan boord te gaan van het schip, ongeacht het weer. Daarom werd er een nieuw gebouw bijgeplaatst om de emiigranten beschutting te bieden. Dit werd het eerste deel van het museum , wat toen leidde tot de constructie van de rest van het museum zoals u het nu kunt bezoeken.

Volg in hun voetstappen
De hoofdtentoonstelling is zoals een goed boek. Lees het goed en u zal het complexe verhaal verstaan van miljoenen mensen die hun geboorteland verlaten om te beginnen aan een onzeker avontuur aan de oevers van Antwerpen. Dit zijn verhalen uit eerste hand, gekoppeld aan foto’s om de verhalen te delen van de moeilijkheden om je huis te verlaten op zoek naar iets beter. Misschien waren uw voorouders ook emgranten. Zo ja, dan zijn deze verhalen vergelijkbaar met wat zij hebben meegemaakt, zowel fysiek als emotioneel. Neem de tijd om dit unieke stukje geschiedenis te ervaren tijdens uw verblijf aan het Park Inn by Radisson Antwerpen. Vanaf het stadscentrum is het een kleine wandeling naar het museum, ga zeker ook eens langs het MAS museumdat een panoramisch zicht over de stad biedt.