Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Plantin-Moretus Museum

Bezoek het Plantin-Moretus/Prentenkabinet, het enige museum dat al sinds 2005 prijkt op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Bijzonder aan Plantin-Moretus is dat het als enige drukkerij-uitgeverij ter wereld bewaard is gebleven uit de renaissance- en baroktijd. De stichter, Christoffel Plantin, was de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Hij opende zijn Officina Plantiniana al in 1555 in dezelfde tijd dat ook de Sint-Carolus Borromeus-kerk en het Rubenshuis werden gebouwd.

Het Plantin-Moretus Museum trekt naast historici en kunstbewonderaars ook jaarlijks veel museumliefhebbers, die hun bezoek aan de eerste drukkerij/uitgeverij combineren met een bezoek aan het Middelheim Museum, het FoMu, het MoMu en het Rubenshuis.

Laat u verrassen door de rijkdom van kunst in het Plantin-Moretus Museum
Niet alleen de collectie met meer dan 30.000 grafische werken, de bibliotheek, de vele kunstvoorwerpen én een indrukwekkende verzameling van typografische werk en de door het Unesco erkende archieven maken deel uit van de rijkdommen van het museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet. Ook het gebouw zelf met de verschillende zalen en de authentieke binnentuin zijn bijzonder. De volledig uitgeruste drukkerij bezit de oudste drukpersen ter wereld (circa 1600). Daarnaast toont de statige patriciërswoning stijlkamers gestoffeerd met wandtapijten, goudleer, schilderijen (van onder meer Peter Paul Rubens), sculpturen, aardewerk en porselein.

Het Prentenkabinet van het Plantin-Moretus Museum verzamelt prenten en tekeningen van Antwerpse meesters van de 16de eeuw tot vandaag. Met zijn internationaal bekende verzamelingen van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en grafische kunst is dit één van de 50 belangrijkste prentenkabinetten in de wereld. De binnentuin van het museum werd in 1639 door Balthasar I Moretus verbouwd. Balthasar wilde de bouwtrant van zijn nieuwbouw laten aansluiten bij de oudere gedeelten van zijn woning. Hij koos voor de renaissancestijl in plaats van voor de barok, de heersende bouwstijl van de 17e eeuw.

Bezoek het Plantin-Moretus Museum
Het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet ligt in het centrum van Antwerpen en ligt op wandelafstand van het Park Inn Hotel Anwerpen. Het museum is open tussen 10:00 en 17:00 van dinsdag tot en met zondag. Gasten van ons hotel genieten vaak na hun bezoek aan het Plantin Moretus Museum en andere hoogtepunten van Antwerpen van de gastronomische gastvrijheid van een van de vele goede restaurants die Antwerpen rijk is. Om daarna rustig te ontspannen in een van onze 59 prachtige kamers in Antwerpen.