Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

MoMu Antwerpen

Het ModeMuseum (MoMu) geeft een overzicht van 5 eeuwen kleding en textiel. De oudste stukken dateren uit de 16de eeuw, maar uiteraard ontbreken ook stukken van hedendaagse toonaangevende Belgische ontwerpers niet.

Het ModeMuseum beschikt over een collectie van ruim 25.000 items: kleding, schoenen, accessoires, kant en hoeden. Het MoMU maakt zich er sterk voor om zowel historische kostuums als stukken van hedendaagse ontwerpers, zoals Dries Van Noten, Yohji Yamamoto, Bernhard Willhelm, Ann Demeulemeester tentoon te stellen en ook voor toekomstige generaties te behouden onder de meest optimale omstandigheden.

Bezoek het MoMU
Antwerpen geldt als dé thuishaven van tientallen toonaangevende Belgische ontwerpers. Omdat het bestuur van Antwerpen de mode-industrie hoog in het vaandel heeft, opende het ModeMuseum in 2002 zijn deuren in de ModeNatie. Dit gerenoveerde historisch pand in het centrum van Antwerpen biedt ook onderdak aan het Flanders Fashion Institute, de mode-afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de Artesis Hogeschool van Antwerpen, boekwinkel Copyright en een winkel van de Japanse modeontwerper Yohji Yamamoto..

Het ModeMuseum ontsluit zijn rijke verzameling aan de hand van wisselende thema-tentoonstellingen over een ontwerper of mode-gerelateerd thema waarbij een selectie van stukken uit de eigen collectie getoond wordt, aangevuld met bruiklenen. Elke tentoonstelling toont een totaalverhaal: de context, de inspiratiebronnen van de ontwerper, de tijdgeest en het verband met andere kunstdisciplines. Die dynamiek maakt de tentoonstellingen van MoMu ook zo aantrekkelijk. Ook als je geen fashionista bent.

Shoppen en cultureel genieten in modestad Antwerpen
Het MoMu ligt in dé modestraat van Antwerpen: de Nationalestraat. In de Nationalestraat en de omringende straten zoals de Lombardenvest en de Steenhouwersvest vindt u talloze chique boutiques, modewinkels, trendy shops en modehuizen van de bekende ontwerpers. Voor hippe mode en vintage kleding kunnen modeliefhebbers hun hart ophalen in de Kammenstraat. Vlakbij het MoMU ligt Antwerpens internationaal vermaarde FotoMuseum – in de Vlaamse volksmond beter bekend als FoMu.

Ook kunt u natuurlijk uw bezoek aan het MoMu combineren met het Rubenshuis, het Middenheim Museum, het Plantin-Moretius Museum of de Sint-Carolus Borromeus kerk. Na een dagje MoMu, shoppen en flaneren is het heerlijk ontspannen in het Park Inn Hotel in Anwerpen Centrum. Geniet van onze fitnessfaciliteiten, gratis internet en de gastronomische geneugten van ons restaurant en bar in het hartje van Antwerpen.