Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Middelheim Museum

Bezoek het Middelheim Museum, in een van de grootste groene gebieden die Antwerpen rijk is en ontdek dit openluchtmuseum voor beeldhouwkunst, dat ooit onderdeel uitmaakte van de bezittingen van de Belgische koninklijke familie. Het Middelheimmuseum is een unieke bezienswaardigheid in de kunststad Antwerpen. In een bijzondere setting biedt het openluchtmuseum een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Vandaag de dag is dit openluchtmuseum de thuishaven van een indrukwekkend collectie van beeldhouwwerken van zowel lokale als internationale beeldhouwers. Met werken van Rodin tot hedendaagse kunstenaars, zoals Guillaume Bijl, Richard Deacon, Luciano Fabro, Isa Genzken, Per Kirkeby, Harald Klingelhöller, Bernd Lohaus, Matt Mullican, Tony Cragg, Luc Deleu en Dan Graham.

30 hectaren kunst
In 1950 organiseerde de stad Antwerpen in het Middelheimpark een internationale openluchttentoonstelling voor beeldhouwkunst. Het grote succes van deze manifestatie was de aanzet om in dit prachtige park permanent beelden te exposeren.

De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor ruim 400 kunstwerken. Dit openluchtmuseum, dat in de loop der jaren opmerkelijk werd uitgebreid, gaat bovendien prat op een schitterende verzameling moderne beeldhouwkunst. Onder statige bomen, langs brede wandelpaden en op uitnodigende grasvelden ontmoet u grote namen als Auguste Rodin, Rik Wouters, Henry Moore, Juan Muñoz, Carl Andre, Panamarenko, Franz West, Erwin Wurm en vele anderen.

Bezoek het Middelheim Museum
Het compleet gerenoveerde Middelheimkasteel – met een uitnodigend café – is het kloppend hart van het openluchtmuseum. Met de tram vanaf het Park Inn Antwerpen bent u zo in het Middelheim museum. Het Park Inn Hotel, gunstig gelegen in hartje Antwerpen, is een ideaal vertrekpunt voor populaire attracties als het Middelheim Museum, het Rubenshuis, de Sint-Carolus Borromeuskerk en Aquatopia Antwerpen. Het hotel telt 59 suites en kamers in hartje Antwerpen Centrum.