Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

FoMu

Bezoek Antwerpens Fotomuseum – in de Vlaamse volksmond beter bekend als FoMu - en leer via foto's, camera's, tijdschriften, albums en een interactieve tijdslijn alles over de geschiedenis van de fotografie.

Vlakbij het FoMu ligt het het Museum van Moderne Kunsten en het MoMu van Antwerpen, het museum van de mode. Deze prachtige musea van onze bakermat van oude en moderne kunst trekken jaarlijks duizenden bezoekers. En terecht. Gelegen in het hartje van Antwerpen, is het Park Inn Hotel Antwerpen een ideale uitvalsbasis voor citytrippers en zakenreizigers die de musea van Antwerpen en andere highlights in de stad op hun wensenlijst hebben staan.

Bekijk de nieuwste tentoonstellingen in het FoMu
Het FotoMuseum heropende haar deuren in 2004 na een uitgebreide verbouwing. Het bestaande pakhuis, waarin het museum sinds 1986 was ondergebracht, werd met een nieuwbouw uitgebreid naar een ontwerp van architect Georges Baines. Het museum biedt een keur aan frequent wisselende tentoonstellingen, films en lezingen over bekende en minder bekende hoogtepunten van de geschiedenis van de fotografie tot nu. Met veel oog voor de artistieke, wetenschappelijk en sociale kant van de fotografie. De collectie van het museum is zorgvuldig opgebouwd met beelden van internationale professionals, jong Belgisch talent, amateurs en zelfs anonieme fotografen.

Het FotoMuseum geeft twee eigen magazines uit: EXTRA en .tiff. EXTRA is een museumblad voor wie gefascineerd is door fotografie in de meest brede betekenis van het woord, terwijl .tiff zich meer richt op inspirerende jonge Belgische fotografen. Het FoMu werkt in projecten rond nieuwe media en film structureel samen met het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Het filmaanbod van MuHKA-media wordt vertoond in het FotoMuseum.

Ontdek het FoMu en meer
Het FotoMuseum Provincie Antwerpen ligt aan de Waalse Kaai, tegenover de Waterpoort in deAntwerpse wijk Zuid. Bezoekers kunnen hier werken bewonderen van onder meer Paul Strand, Man Ray, Brassai, William Klein, Nicholas Nixon and Lynne Cohen.

Maar Antwerpen biedt u nog veel meer. Naast musea als FoMu, MoMu, het Rubenshuis, de Zoo, Aquatopia, zijn er nog wel 1001 dingen te doen in Antwerpen. Om daarna heerlijk uit te rusten, te borrelen en te dineren in het Park Inn Hotel Antwerpen.