Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

De stad van diamanten

Antwerpen is een stad die sprankelt, waar dit onverwoestbare juweel niet alleen geslepen en verhandeld wordt, maar ook gretig gedragen. . Hoewel de steen vooral in India werd gewonnen, was het deze kleine stad in België die de instrumenten en expertise had om hen in magische vormen te snijden. Neem de tijd om de diamantwijk te bezoeken en word verblind door de stenen in de etalages.

Een geschiedenis die glanst
Wanneer u denkt aan de kwaliteit van een diamant komen de woorden “Antwerp cut” of “Antwerp quality” gemakkelijk in uw hoofd. DE stad staat al eeuwen bekend als de stad van de blinkende edelstenen. Antwerpen heeft een enorme rol gespeeld in de diamanthandel wanneer er een directe zeeroute ontdekt werd uit India naar Lissabon. De passage van Lissabon naar België was gemakkelijk en de stad was het perfecte distributiecentrum naar de Noord-Europese landen.
Tegen de 16de eeuw was de stad bekend als een handelscentrum. Het snijden van edelstenen werd aanvankelijk met de hand gedaan en er waren zeer weinig ambachtslui met de vaardigheden om dit te doen. Degenen die de pareltjes konden snijden werden vooral gevonden in Amsterdam en Antwerpen. Vervolgens vond de Antwerpse snijder Lodewyk van Berken de Scaif uit. De Scaif is een polijstwiel dat gebruik maakt van diamantstof en olijfolie om diamanten symmetrisch te snijden. Ddit wordt nog steeds gebruikt.

Doe een diamantwandeling
Om een beetje meer te leren over “The girl's best friend” neemt u best deel aan een wandeling in de wijk, met of zonder gids. Zo krijgt ueen ander perspectief over de stad en haar geschiedenis. Wandel met je gids van het Centraal Station tot de bekende diamantwijk en en zie de verkopers aan het werk in de Diamantbeurs.
Verblijf op slechts een kleine tien minuten wandelen in het Park Inn by Radisson Antwerpen en geniet van een stijlvolle kamer in het centrum.