Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

De Sint-Carolus Borromeuskerk

De Sint-Carolus Borromeuskerk is het schoolvoorbeeld van kerkelijke barokbouwkunst. De kerk werd door de jezuïeten in een tijdspanne van 6 jaar (1615-1621). Zij is bij uitstek ook dé barokke kerk van Rubens, ook al vernielde een brand in 1718 zijn 39 plafondschilderingen. Peter Paul Rubens had als schilder-decorateur-architect een hand in de toren, de voorgevel, het hoogaltaar, het plafondstucwerk en de Houtappel- of Mariakapel. ‘Een hemel op aarde', al in de 17de eeuw kwamen mensen woorden te kort voor deze kerk die op een Italiaanse piazza lijkt te staan. Een plein waar het ook vier eeuwen later nog steeds prettig toeven is voor toeristen en inwoners van Antwerpen.

Het Park Inn by Radisson Antwerp hotel op loopafstand van de Sint-Carolus Borromeuskerk, is een ideaal vertrek- en eindpunt voor gasten die de stad en haar culturele parels en architectonische hoogstandjes willen ontdekken.

Bezoek de barokke kerk van Rubens
De Sint-Carolus Borromeuskerk aan het Hendrik Conscienceplein werd ontworpen door leden van de Jezuïetenorde, zoals François d'Aguilon en Pieter Huyssens. De kerk werd gewijd aan de stichter van de jezuïetenorde, Ignatius van Loyola. Nadat het gebouw in 1773 werd afgeschaft, werd er een nieuwe patroonheilige gekozen voor de kerk: Carolus Borromeus (van Milaan).

De kerk is een typisch product van de contrareformatie, waarin de katholieke kerk probeerde met pracht en praal om de Antwerpenaren weer aan zich te binden. De voorgevel is geïnspireerd op onder andere die van de Gesù-kerk in Rome, de moederkerk van de Jezuïeten. Het interieur van de kerk heeft een rijk en barok karakter, waarmee de bouwers een indruk wilden geven van de hemelse feestvreugde bij God. Aguilon gaf veel geld uit aan het interieur. De zuilen van het schip zijn gemaakt van wit marmer en de muren gedecoreerd met marmeren bekleding. De jezuïetenkerk werd hierom ook wel 'de marmeren tempel' genoemd.

Uw citytrip begint in het Park Inn Hotel Antwerpen
U kunt de kerk van maandag tot en met zaterdag bezoeken, eventueel begeleid door een gids. Op zondag wordt er een artiesten-mis gehouden. Naast een indrukwekkende hoeveelheid kunstschatten, bezit de kerk ook een rijke verzameling kantwerk.

Het Park Inn Hotel, ligt in het hart van Antwerpen. Dat maakt het voor onze gasten eenvoudig om alle bezienswaardigheden te voet of met het openbare vervoer te bezoeken. Na een dag slenteren langs bezienswaardigheden als de Sint-Carolus Borromeuskerk, het Rubenshuis en het Plantin-Moretus Museum is het heerlijk genieten van een welverdiend drankje, diner, overnachting en alle luxe en faciliteiten die ons hotel biedt.