Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Van oude architectuur tot moderne wonderen

Antwerpen is een stad met een mix van architectuur uit het begin van de middeleeuwen tot de moderne wolkenkrabbers van vandaag. Iin de stad kan u nog steeds werken van de renaissance, gothische, art nouveau, klassieke en barokke periodes bewonderen. De architecturele wonderen in de stad nemen u mee terug in de tijd, met gebogen glas en ingewikkelde interieurs. In de stad kan u eeuwen van design ontdekken.

Ontwerpen van vroeger
Tot de 13de eeuw bouwden de voorvaderen van de stad marktplaatsen in Franse stijl, die populair waren aan het begin van de middeleeuwen. Uit deze tijd kreeg de stad zijn beroemdeGrote Markt. Deze ruimte is nu omsloten door andere gebouwen, Maar de prachtige gildehuizen hebben ontelbare loodglazen omkaderd door gouden lijnen die u zeker zullenl verbazen. Het stadhuis heeft weelderige ornamenten en beeldhouwwerken op de gevel. Deze gebouwen werden beide gebouwd in de authentieke Vlaamse renaissancestijl uit de 16de eeuw.

Neem een kijkje in de barokke kerk, Carolus Borromeus, en bewonder de details van de muren en plafonds. Indien dit uw favoriete periode is, vindt u meer van deze stijl en karakteristieken van licht versus donker en de mix van architectuur en schilderwerken in de Sint-Pauluskerk. Hoewel het exterieur gotischl is, is het interieur gedecoreerd met indrukwekkende werken van barok meesterschap. Bekijk ook zeker de gotische details van de Onze-Lieve-Vrouwe- kathedraal of het klassieke Bourla theather. Er zijn ontelbare gebouwen om te bewonderen in de stad.

Today’s modern feats
Vergeet zeker niet om de moderne architectuele structuren verspreid over de stad te verkennen. Deze gebouwen focussen op functionaliteit en de verschuiving in stijl leidde tot de eerste wolkenkrabber van Europa, de Boerentoren. Voor een meer moderne uitstraling, bekijk dan zeker ook de gezellige, futuristische Braem huizen of het zebra huis van Van Roosmalen. Op je tocht om te ontdekken wat de stad te bieden heeft, zorg dan zeker dat je in stijl slaapt op 500m van het centrum in het Park Inn by Radisson Antwerpen.