Park Inn by Radisson Antwerp

Koningin Astridplein, 14 2018 Antwerpen België +32 3 202 31 70
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Zoo Antwerpen

De Zoo, de groene long van hartje Antwerpen, ademt al 170 jaar geschiedenis. Bezoek de Zoo Antwerpen en ontdek de rijke historie van een van de oudste dierentuinen van de wereld. De Zoo, bevolkt door ruim 5.000 dieren, ligt vlak naast het station Antwerpen Centraal op het Koningin Astridplein in Antwerpen, trekt gemiddeld zo'n 1 miljoen bezoekers per jaar.

De gebouwen en tuinen van Zoo Antwerpen, die door het jaar heen een groot aantal culturele en educatieve programma’s hosten, staan op de monumentenlijst van Vlaanderen.

Laat u verrassen in Zoo Antwerpen
De Zoo van Antwerpen, in de Vlaamse volksmond kortweg ‘de Zoo’ genoemd, is de oudste dierentuin van België. De Antwerpse Zoo werd gesticht op 21 juli 1843, met als opdracht de zoölogische en botanische wetenschappen te bevorderen. Deze prachtige stadsdierentuin met indrukwekkende historische gebouwen heeft een lange, boeiende en kleurrijke geschiedenis. Inmiddels ruim 170 jaar vertedert en verrast Zoo Antwerpen klein en groot. Kom het zelf voelen.

De laatste jaren is er ook flink geïnvesteerd in de bouw van prachtige verblijven en biotopen, echter zonder het historische karakter van de tuin aan te tasten. Een van de hoogtepunten is Hippotopia, een mooi opgezet moerasgebied met pelikanen, tapirs en natuurlijk nijlpaarden. Maar ook het aquarium, het landschapsberenverblijf, de amfibieën- en reptielentuinen, de ruime volière gebouwd voor typische moerasvogels zoals ibissen, en lepelaars en natuurlijk Himalaya zijn de moeite waard. Net als het stukje Aziatisch hooggebergte nagebouwd voor thargeiten en de uiterst zeldzame takins. En niet te vergeten Vriesland, een ecosysteem voor zeeotters, koning-, ezels- en macaronipinguïns en zeeleeuwen. Bezoekers vinden hier bovendien vele zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de Indische leeuw, de rode panda, een okapi en zelfs een buitengewoon zoogdier uit het Ituri regenwoud.

Ontdek Zoo Antwerpen tijdens een verblijf in het Park Inn Antwerpen
Gasten van ons hotel genieten elke dag weer van de uitstekende service, maar ook van het feit dat alle hoogtepunten van Antwerpen vanuit het hotel eenvoudig te bereiken zijn. Boek een kamer in de Park Inn Hotel Antwerpen en ontdek de mooiste attracties, zoals de Zoo Antwerpen, Aquatopia Antwerpen en het indrukwekkende Middelheim Museum