Park Inn by Radisson Liège Airport Hotel

Rue de l´Aéroport, 14 Bâtiment 14 4460 Leenheer België +32 4 241 00 00
Check-in Datum
Check-out Datum
Kamers
1
Volwassenen
Kinderen

Responsible Business - Laten we onze verantwoordelijkheid nemen

Responsible business hotel in Luik
Zorg voor het milieu en de lokale gemeenschappen is al jaren een belangrijk onderdeel van de bredere betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling van de Rezidor Hotel Group. In 2001 is deze verbintenis versterkt en binnen het kader van Responsible Business (RB) geplaatst. Elk hotel heeft een uniek RB-actieplan met daarin zaken zoals contact met de gemeenschap, cultureel erfgoed, rechten van medewerkers en kinderen, veiligheid en gezondheid en milieuverbeteringen.

Dit hotel is betrokken bij zowel lokale goede doelen als Rezidors zakelijke internationale charitatieve organisatie en de World Childhood Foundation. De missie van de stichting is om de rechten van kinderen te beschermen en betere leefomstandigheden te stimuleren voor kwetsbare en uitgebuite kinderen die risico lopen, over de hele wereld. Bezoek de website van de World Childhood Foundation voor meer informatie.

Het Park Inn by Radisson Liège Airport is het enige hotel in Luik dat een Green Key-certificaat heeft.

Responsible Business-activiteiten in dit hotel:

Medewerkers:

  • Alle medewerkers zijn getraind om te handelen volgens de principes van Responsible Business en een actieve rol te spelen in het welzijn van gasten en collega-medewerkers, aandacht voor het milieu en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Gasten:

  • Gasten kunnen ons helpen in ons streven door deel te nemen aan het programma schone handdoeken en de recyclebakken voor papier te gebruiken in de openbare ruimtes van het hotel.

Leveranciers:

  • Onze koffie draagt de Fair Trade-certificering en wij werken alleen met leveranciers die er ethische handelspraktijken op na houden.

Gemeenschap:

  • Het hotel organiseert evenementen binnen de gemeenschap, zoals een uitstapje voor gehandicapte kinderen om een kijkje te nemen in de cockpit van een Boeing 747.
  • Het hotel heeft samengewerkt met de leveranciers zodat al het geld dat verdiend wordt met water dat verkocht wordt in het hotel naar de World Childhood Foundation gaat.

Milieu:

  • Het hotel heeft recent het energieverbruik door lampen met 50% verminderd door middel van verlichting met bewegingssensoren in gangen en liften.
  • Elke kamer heeft ook energiebesparende lampen die uitgaan als de kamer leeg is.
  • Douchekoppen en badkamerkranen zijn waterbesparend.
  • Het hotel werkt samen met de plaatselijke autoriteiten om het afval van het hotel te verminderen en neemt deel aan duurzame recycleprogramma's.
  • In elke badkamer zit een sticker om gasten bewust te maken van de inspanningen van het hotel om water te besparen.

Neem contact op met het hotel voor meer informatie of suggesties voor verbeteringen. Het RB-team van het hotel helpt u graag verder.